Nansensgade

TræskulpturFoto: Februar 2001
Skulpturen skåret ud af den gamle pil ved Sct. Jørgens sø


Foto: Februar 2001
Citatet stammer fra "Ordet" i Johannesevangeliet

Ole Barslund, skulptør, har lavet skulpturen af dette gamle piletræ. Træet blev gennem flere år mere og mere tørt og vissent. De tykke grene knækkede i stormen og stammen stod efterhånden nøgen og forrevet tilbage. I 1996 var træet så medtaget at kommunen besluttede at skære det ned. Ole Barslund havde flere gange undersøgt muligheden for at lave en skulptur af træet, og tilsidst gav kommunen tilladelse til projektet istedet for at fælde træet. Med motorsav, økse og stemmejern arbejdede Ole Barslund i flere dage til skulpturen stod færdig. Som det sidste huggede han følgende tekst i stammen:

I begyndelsen var Ordet
og Ordet var hos Gud
og Ordet var Gud

Ole Barslund arbejder meget i træ, og gerne i store blokke. Du kan se et af hans værker på Krakamarkens hjemmeside. Kommunen passer skulpturen og klipper træet når det skyder så meget, at skulpturen ikke længere er synlig.


Johannesevangeliet 1 vers 1

Ordet

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Han var i begyndelsen hos Gud. Alt blev til ved ham, og uden ham blev intet til af det, som er. I ham var liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke.

Der kom et menneske, udsendt af Gud, hans navn var Johannes. Han kom for at aflægge vidnesbyrd, han skulle vidne om lyset, for at alle skulle komme til tro ved ham. Selv var han ikke lyset, men han skulle vidne om lyset.

Lyset, det sande lys, som oplyser ethvert menneske, var ved at komme til verden. Han var i verden, og verden var blevet til ved ham, og verden kendte ham ikke. Han kom til sit eget, og hans egne tog ikke imod ham. Men alle dem, der tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, der tror på hans navn; de er ikke født af blod, ikke af køds vilje, ikke af mands vilje, men af Gud.

Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os, og vi så hans herlighed, en herlighed, som den Enbårne har den fra Faderen, fuld af nåde og sandhed. Johannes vidner om ham og råber: »Det var om ham, jeg sagde: Han, som kommer efter mig, har været der forud for mig, for han var til før mig.« Af hans fylde har vi alle modtaget, og det nåde over nåde; for loven blev givet ved Moses, nåden og sandheden kom ved Jesus Kristus. Ingen har nogen sinde set Gud; den Enbårne, som selv er Gud, og som er i Faderens favn, han er blevet hans tolk.


© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk