Nansensgade

IndagineFoto: Februar 2001

Tekst fra navnepladen

Skulpturen står overfor Søpavillonen

Indagine skal symbolisere fortid, nutid og fremtid. Fortiden symboliseres af den ubehandlede ru overflade, nutiden af den behandlede glatte overflade og hullet gennen stenen, fremtiden. Skulpturen blev indviet den 9. november 2000 af Zonta og Københavns teknikborgmester Søren Pind, i anledning af Zontas 65 års jubilæum i Danmark.

Zonta er en international kvindeorganitation hvis formål er at hjælpe og støtte kvinder til bedre forhold i hjem, arbejde og samfund. Skulpturen er en gave fra Zonta i Napoli, som de københavnske klubber arbejder sammen med i hjælpen af kvinder i slumkvarterer.

Zonta blev stiftet i 1919. Danmark blev medlem i 1935. Idag findes organisationen i 71 lande og har tæt samarbejde med UNICEF og UNIFEM. Organisationen tager sig af bl.a. hustru- og børnemishandling, omskæring af kvinder, ligestilling på arbejdsmarkedet m.m.

Lydia Cottone kommer fra Italien, hun døde kort inden afsløringen af hendes skulptur. Hun var selv medlem af Zonta i Napoli. Du kan læse meget mere om organisationen og Zonta-logoet, på deres danske og internationale hjemmesider.Foto: Januar 2001

Indagine, fra italiensk, se på, overblik, udsigt, opfattelse.

Zonta, fra Sioux (udt:sou) -indianerne, ærlig, en der er værdig tillid. Z'et er ikke bare et Z; for Sioux-indianerne betyder det lys, stråle eller solskin, eller hvis man går videre, håb, nyt liv.


© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk