Nansensgade


Schacksgade 14
Tlf. 22 18 16 81
 
Ring og aftal tid

Kapellet åbnede i 1995. Filip bruger butikken som atelier og udstilling, og har siden barn altid tegnet og malet. I 1989 lavede han sin første skulptur, en skulptur sammensat af et skelet, dukkelemmer og noget tøj. Det var starten på en spændende udforskning af et univers, du kan opleve i atelieret. Siden har det udviklet sig til skulpturer der alle er præget af mystik, fra det univers kun Filip har indblik i.

Filip er ikke meget for at skille sig af med sine værker, så skulpturerne bliver derfor kun lånt ud. Han hjælper gerne med til at lave udsmykninger, såsom butiksskilte og opsætninger; et år lavede han hovedindgangen til Roskildefestivalen. Ellers har han lavet udstillinger i bank- og butiksvinduer, og caféer i kvarteret. Film og fjernsyn bruger også hans skulpturer.

Julen 2000 blev han opfordret til at lave en juleopsætning med sine skulpturer i Stefans Kirke på Nørrebro. Med løfte om ikke at blive censureret gik han i gang. Da værket stod færdigt havde han genskabt de vise mænds velsignelse af Jesusbarnet. Her var ikke tale om en lille opsætning med vat, nisser, spejl som sø, og en lille gipskirke. Nej, har var en menneskestor opsætning hvor aktørene var udskiftet med fabelvæsener og stærke symboler. Et tredimensionelt kalkmaleri fra middelalderen. Præsten var tilfreds og kunne godt lide den, men kun nogle få dage efter blev den ødelagt af en kirkegænger der fandt den for provokerende.

Grunden til at Filip er blevet så fascineret af denne form for skulpturer er, som han siger: “Jeg kan ikke komme mere tættere på det perfekte end det naturen har skabt. En flue er 100% flue, en tiger 100% tiger, man kunne godt prøve at efterligne det i træ eller sten for eksempel, men det vil ikke få den styrke, det udtryk som naturen har givet det.”

Én skulptur er spændende, men kombinationen af flere er også en del af kunsterens udtryksform. Filip lever blandt sine fabelvæsener fordi de for ham er en slags familie som også er med til at give ny inspiration. Det er grunden til det er så svært at skille sig af med dem.

Reaktionerne er meget blandede hos tilskuerne, spændende fra vrede og væmmelse til det store smil. Filip fortæller at børn finder dem meget spændende og kan kikke på dem i timevis. Ældre finder dem også interessante og bruger gerne tid på at studere dem. Derimod ser man man af og til unge mennesker der ikke bryder sig om dem og ligefrem fordømmer dem.


     
Foto: April 2001


År


Tidligere var her:


 
Multi alternativ behandling spåkoner, tarotkortlæsere, synske osv.
 
Møbeldekorations maler
 
Lager for modulkøkkenmøbler
 
Grønthandler

© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk