Nansensgade
Consul Helsesol


Nansensgade 64
Tlf. ingen
alle dage
7-22

Consul Helsesol åbnede i 1998, som et selvbetjent solcenter. Forretningen er uden betjening og er baseret på et samarbejde mellem en forretningsejer og et større firma. For at benytte solariet skal man købe tid i en automat ved indgangen til rummene. Der er 3 rum med hver sit solarie. Solarie er et leje med låg hvor man bliver belyst med UV-stråler, så man bliver brun. Når låget er lukket er man helt omsluttet af det kraftige lys. Mange benytter solarie til at få energi, blive brun og få slappet lidt af i hverdagen.

Udseendet betyder meget i år 2001, en brun krop er tegn på sundhed og vitalitet. Sådan har det ikke altid været. For bare 60-70 år siden var det bestemt ikke fint at være brun. Det var kun det arbejdende folk som var udendørs, der blev brune. Folk der var velhavende var indendørs da de ikke skulle arbejde, og blev derfor heller ikke brune. Mange kvinder pudrede sig ligefrem kridhvide for at understrege deres status.

Længere tilbage i tiden brugte man hatte eller kyser for at beskytte sig mod solen. Her ses en flettet udgave, venligst stillet til rådighed af Foreningen til Folkedansens Fremme.

Der er megen debat om hvorvidt det er sundt at lade sig belyse med disse UV-stråler. Faren er at man kan udvikle hudkræft.


     
Foto: Februar 2001


År


Tidligere var her:


 
vaskeklub
 
 

© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk