Nansensgade


Turesensgade 21
Tlf. 
Lukket
 

Casablanca åbnede i 1989. Ejeren der kommer fra Ægypten, kom til Danmark i 1973. Han arbejdede som edb-programmør da han fik lyst til at åbne en café på Vesterbro. Et par år senere fik han lyst til at udvide, og åbnede restauranten i Nansensgade..

Mange var skeptiske hvorvidt en restaurant kunne overleve i Nansensgade, for gaden var præget af stilstand, og værtshuse var det mest eksotiske, den kunne mønstre.

Menukortet der fornyes hvert halve år, indeholder retter fra Tunesien og Marokko, baseret på lam, kylling, oksekød, lidt fisk eller vegetarretter og specialiteter som Cous-Cous, Tagine og La Gargoulette. I det marokkanske køkken bruges mange krydderier, men maden er ikke stærk.

Ud over restauranten, leverer Casablanca mad til bryllupper, fødselsdage og temafester for et event-firma.


Her ses en tagine

Taginen kommer fra Marokko og bruges til at tilberede mad i. Den er lavet af glaseret brændt ler og findes i mange størrelser. Den minder mest af alt om en stegeso.

Når man skal lave maden, lægges kød, ris og grønsager - i nævnte rækkefølge - oven på hinanden i bundfadet. Der tilsættes krydderier, lidt vand og olie, og til slut sættes det kegleformede låg på. Opvarmningen kan foregå i en ovn, eller over et lerkar fyldt med glødende trækul. Efter et par timer er maden klar.

Fidusen ved taginen er, at man udnytter varmen optimalt og sparer brændsel. Lignende kogeanordninger findes også i andre dele af middelhavsområdet, mellemøsten, Indien og Kina.

La Gargoulette fungerer på samme måde, men er i stedet en krukke. Ingredienserne lægges i efter samme princip som taginen, og krukkens top forsegles med ler før den lægges i ilden. Når maden er færdig, rager man gargouletten ud af ilden og slår toppen af krukken.

Overtaget af spisestedet Den Sorte Gryde.


     
Foto: Januar 2001


År


Tidligere var her:


  Den sorte gryde
1989
Casablanca
 
Motorcykelklub
 
Afsyringsforretning
 
Isenkræmmer
 
Værtshus
  Bageri gennem 60 år, indehaver David Jensen

© Copyright 2001-2013 Alle rettigheder forbeholdes - Nansensgaden.dk